Prăjitura Iulia este un desert delicios și dulce, perfect pentru ocazii de zi cu zi. Baza prăjiturii este formată din foi de miere preparate pe baie de aburi, un pandișpan pufos și o cremă fină de budincă de vanilie. Armonia dintre gemul dulce de caise și crema catifelată o face cu adevărat irezistibilă.
Ingrediente
3 ouă
100 g zahăr
100 g margarină
2 linguri miere
1 linguriță bicarbonat de sodiu
400 g făină
4 ouă (pentru blat)
120 g zahăr (pentru blat)
100 g făină (pentru blat)
1 plic praf de budincă (de vanilie)
500 ml lapte
200 g margarină
150 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
200 g gem de caise
Mod de preparare:
Prepararea foii de miere
Se încălzesc pe baie de aburi ouăle, zahărul, margarina, mierea și bicarbonatul de sodiu, până când se omogenizează compoziția. Se adaugă făina, se frământă aluatul și se întind două foi. Acestea se coc pe dosul unei tăvi.
Prepararea blatului rulat
Se prepară pandișpanul în mod obișnuit din ouă, zahăr și făină. După ce este copt, se rulează și se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se umple cu gem de caise.
Prepararea cremei
Se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă să se răcească. Margarina se freacă cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi se adaugă budinca răcită, amestecând bine.
Asamblarea prăjiturii
Pe prima foaie de miere se întinde jumătate din cremă. Peste cremă se așază ruloul de pandișpan tăiat în felii. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pune cea de-a doua foaie de miere. Se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat sau se acoperă cu ciocolată topită.
Prăjitura se lasă la frigider câteva ore înainte de servire.
Poftă bună!