Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Iată ce ne trebuie pentru a prepara cel mai reușit Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie:

Aluat pentru 3 foi de cremșnit:

  • 300 g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură oțet
  • 1 praf de sare

Pentru uns:

  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 150 g făină

Pentru crema de vanilie:

  • 1 litru de lapte
  • 150 g zahăr
  • 60 g amidon
  • 1 praf sare
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 250 g unt cu 82% grăsime
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul foilor de cremșnit, amestecăm într-un vas gălbenușurile cu sare, apoi adăugăm untul moale, iaurtul și oțetul. Amestecăm bine și incorporăm treptat făina. Obținem un aluat ușor moale, dar nelipicios și ușor de întins.

Și pentru a uns aluatul, amestecăm untul moale cu făina până la omogenizare. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie subțire, folosind sucitorul de aluat.

Ungem aluatul cu 2/3 din compoziția de unt cu făină și îl împăturim în trei. Presăm ușor aluatul împăturit și îl ungem din nou cu restul de compoziție. Din nou îl împăturim în trei, îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 40 de minute sau până când se întărește compoziția din interior.

După aceea, coacem cele 3 foi de cremșnit pe dosul unei tăvi de 20/30 cm.

Pentru crema de vanilie, amestecăm amidonul cu 1/4 din laptele rece, iar restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare și zahărul. Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, adăugăm compoziția de amidon și amestecăm intens până când crema este fiartă și îngroșată ca o budincă. Stingem focul și adăugăm esența de vanilie. Lăsăm crema să se răcească, apoi incorporăm untul moale cu ajutorul mixerului.

Intindem crema generos între foile de cremșnit și lăsăm deliciosul produs cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie la rece, până când foile se frăgezesc și acesta se poate porționa frumos.

Decorăm cremșnitul cu zahăr pudră aromat de vanilie pentru un plus de gust și aspect.

Simțiți-vă liber să încercați această rețetă ușor de preparat și răsfățați-vă cu un cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie absolut delicios!