Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.
Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!
Chef-ul Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul rețetei sale de șnițel perfect și glumește spunând că dacă ar fi brevetat ideea în trecut, ar fi fost un milionar astăzi.
Acum, și tu poți să gătești precum un adevărat chef chiar la tine acasă, urmând trucurile sale. Descoperă cum să obții șnițele crocante și delicioase cu rețeta unică a lui Cătălin Scărlătescu.
Cum a apărut ideea
Ideea pentru această rețetă originală a apărut acum mai bine de 17 ani, când Scărlătescu lucra ca bucătar pe o terasă. „În 2003, toată lumea era înnebunită după crochetele de pui, aceasta fiind rețeta noastră cea mai vândută pe terasă.
La un moment dat, un client a cerut ceva diferit pentru gujoanele de pui. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo și am dat cu ea de perete și de masă. Am auzit cum se zdrobesc fulgii și mi-a venit ideea de a trece gujoanele de pui prin acești fulgi pentru a-i obține o crustă crocantă.
Așa am avut această idee. Dacă aș fi brevetat-o atunci, cu siguranță aș fi fost un milionar astăzi”, a declarat cu zâmbetul pe buze Cătălin Scărlătescu.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti aceste delicioase șnițele după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- Piept de pui / Carne de porc / Carne de vită
- Sare
- Piper
- Ierburi aromatice (cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, pătrunjel sau mărar, în funcție de preferințe)
- Fulgi de porumb
- Unt
Mod de preparare
Iată cum poți prepara aceste delicioase șnițele a la Cătălin Scărlătescu:
- Asezonează bucățile de carne cu sare, piper și ierburi aromatice, după gust.
- Scufundă bucățile de carne într-un bol cu unt topit.
- Presară fulgii de porumb zdrobiți fin peste bucățile de carne, asigurându-te că acestea sunt acoperite în totalitate.
- Pune bucățile de carne într-o tigaie cu ulei incins și prăjește-le până devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Scoate șnițelele pe un șervețel absorbant pentru a le îndepărta excesul de ulei.
- Servește șnițelele calde, alături de garnitura preferată și sosul dorit.
Astfel, vei obține șnițele crocante la exterior, cu o textură fină și suculentă la interior. Poftă bună!