Bucurie pentru milioane de pensionari din România! Începând cu luna iulie 2024, pensiile vor fi virate mai devreme pe card. Cine sunt norocoșii și de ce a fost făcută această schimbare?

Cum să primești pensia pe card

Pentru a beneficia de acestă schimbare și a primi pensia pe card, pensionarii români trebuie să deschidă un cont la o bancă sau altă instituție financiară. Acest cont trebuie să fie deschis pe numele pensionarului sau al reprezentantului legal.

Ulterior, trebuie depusă o cerere la casa teritorială de pensii din zona de care aparținți, împreună cu o copie a extrasului de cont. Documentele pot fi trimise și prin poștă, folosind o scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Recalcularea pensiilor pentru milioane de români

Casele de Pensii din România sunt în plin proces de recalculare a aproximativ cinci milioane de pensii. Rezultatele acestui proces vor fi comunicate primilor pensionari începând cu data de 10 iulie 2024.

Conform noilor prevederi ale Legii pensiilor, un număr de trei milioane de pensii vor înregistra creșteri, în timp ce restul rămân la nivelul actual al valorii. Este important de menționat faptul că nicio pensie nu va fi redusă, chiar dacă recalcularea ar putea sugera o valoare mai mică.

Punct bonus de stabilitate pentru pensionarii cu 30 de ani de muncă

Pensionarii care au muncit mai mult de trei decenii vor fi beneficiarii unui punct bonus de stabilitate, acordat pentru fiecare an de muncă. Aceste puncte bonus sunt rezultatul contribuției, stabilității și perioadelor asimilate și necontributive.

Perioadele asimilate includ perioadele petrecute în armată, șomaj sau facultate. În total, fiecare an de muncă înseamnă 0,25 puncte bonus.

Punctele de stabilitate sunt calculate în funcție de anii suplimentari de muncă. De exemplu, pentru perioada de la 26 la 30 de ani de muncă, se acordă un punct bonus de 0,50 puncte/an.

Aceste măsuri au fost luate pentru a asigura o protecție și un sprijin mai mare pentru pensionarii care au muncit din greu și au contribuit la dezvoltarea societății. Cu aceste modificări importante, pensionarii din România vor primi pensiile mai devreme, iar unii vor beneficia și de creșteri ale valorii pensiilor lor.

Dacă sunteți pensionar și doriți să aflați mai multe informații despre aceste schimbări sau despre procesul de recalculare a pensiei, vă încurajăm să vă adresați casei teritoriale de pensii din zona dvs.

Fiecare pensionar merită să beneficieze de o pensie corectă și să trăiască liniștit și confortabil în perioada de repaus. De aceea, este important ca aceste informații să ajungă la toți pensionarii pentru a fi la curent cu drepturile și beneficiile la care au dreptul. Încheiem cu speranța că aceste măsuri vor aduce un plus de siguranță și stabilitate financiară pentru pensionarii din România!

Pensionarii vor primi pensiile pe 12 iulie

Luna viitoare, pensionarii care primesc banii pe card vor beneficia de o schimbare importantă. Concret, aproximativ 2.500.000 de pensionari își vor primi pensiile pe data de 12 iulie, deoarece zilele de 13 și 14 iulie sunt în weekend. Astfel, mulți dintre acești pensionari se vor bucura de banii meritat înainte de weekend.

În cazul pensionarilor care primesc pensia prin Poșta Română, fondurile vor fi disponibile între 2 și 10 iulie, potrivit programului obișnuit de distribuire.

Sursa: playtech.ro