Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Puțini români știu secretul pentru o recoltă bogată de castraveți în vara anului 2024. Iată cu ce trebuie stropiți castraveții până la finalul lunii iunie pentru a crește mari.

Secretul grădinarilor. Cu ce se stropesc castraveții

Un ingredient banal din bucătărie ne va ajuta să avem o recoltă bogată de castraveți vara aceasta, Trebuie doar să știm când și unde trebuie să aplicăm ingredientul.

Dacă nu ați ghicit până acum, vă spunem că bicarbonatul de sodiu vă poate fi de mare folos în grădină. Cu ajutorul lui puteți spori creșterea castraveților.

Fermierii au mărturisit că acest ingredient ajută atât la producția de castraveți, cât și de roșii, chiar și cu 30%. Este foarte ușor de aplicat și nu este un ingredient costisitor.

Trucul vine de la ruși și ajută fermierii din toate colțurile lumii. Trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu se folosește sub formă de soluție, atât înainte de însămânțare, dar și după ce au apărut deja răsadurile. 

Este necesar să luați 10 grame din acest ingredient, cât și un litru de apă. Cele două trebuie amestecate foarte bine, până când bicarbonatul s-a dizolvat complet!

Bicarbonatul de sodiu face minuni în grădină

Cu acest amestec minune bine pregătit mergem în grădină, apoi adăugăm în el semințele pe care urmează să le sădim.

Ele trebuie lăsate la înmuiat vreme de 24 de ore, apoi se scurge bine lichidul și punem apă curată, pentru a clăti cu atenție semințele.

Mai departe, acestea trebuie lăsate să se usuce, iar numai la final putem să le sădim, conform click.ro.

Trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la stropirea legumelor. Pentru asta avem nevoie de un litru de apă și 50 de grame de bicarbonat!

Mai departe, tot ce trebuie să facem este să amestecăm bine cele două ingrediente, iar apoi să punem soluția într-o sticlă cu pulverizator. Putem stropi direct pe tufă, odată la o săptămână.

Nu uitați să repetați acest ritual pentru a vă bucura de roadele din grădină. Spor la grădinărit!