Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ce oțet se pune la salata orientală de post. Rețeta specială a lui Radu Anton Roman
Rețeta specială a lui Radu Anton Roman

Suntem în perioada Postului Pastelui, iar mulți se confruntă cu provocarea de a găti preparate adecvate pentru această perioadă.

Totuși, o rețetă oferită de Radu Anton Roman ne dezvăluie secretul oțetului potrivit pentru salata orientală de post. Hai să vedem despre ce este vorba!

Această salată orientală este perfectă pentru orice ocazie. Poate fi pregătită ușor și rapid în timpul săptămânii pentru o cină sau prânz consistent, dar poate servi și ca decor impresionant pentru mesele festive. Combinația de ingrediente este simplă, dar delicioasă și va fi pe placul multora.

Radu Anton Roman îți dezvăluie secretul oțetului potrivit pentru salata orientală de post.

Potrivit reputatului gurmand, pentru a respecta cu sfințenie postul, trebuie să folosești, pe lângă ingredientele clasice, un anumit tip de oțet – oțetul de fructe.

Conform lui Radu Anton Roman, acest oțet adaugă un plus de savoare preparatului tău și poate fi ajustat după gust.

Iată ingredientele necesare pentru salata orientală de post și modul de preparare:

Ingrediente pentru salata orientală de post:

  • 50 g măsline negre, cărnoase și aromate,
  • 2 cepe roșii (sau 2 legături de ceapă verde-roșie),
  • 1 salată verde,
  • 1 legătură de mărar,
  • oțet de fructe, după gust,
  • sare,
  • piper,
  • 3 linguri de ulei de măsline,
  • 1 kg de cartofi.

Cum se face salata orientală de post?

Pentru a pregăti această salată delicioasă, începe prin a fierbe cartofii până devin foarte moi, apoi taie-i în felii subțiri.

Urmează să tai ceapa în felii subțiri și, odată ce cartofii sunt gata, amestecă-le împreună, adăugând oțetul de fructe după gust și apoi uleiul de măsline, sarea, piperul. La final, adaugă măslinele, inclusiv sâmburii, pentru un aspect deosebit.

Astfel, vei avea pregătită o salată orientală de post delicioasă, gata să fie savurată alături de familie. Poftă bună!