Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Compotul de mere este o modalitate minunata de a pastra dulceata naturala si textura incantatoare a merelor timp de luni de zile. Prin omisiunea zaharului, nu numai ca reusesti sa pastrezi gustul autentic al merelor, dar faci si o alegere mai sanatoasa. Iata cum poti pregati acest desert simplu, fara zahar:

Ingrediente:

  • Mere proaspete (oricare varietate care se gatesc bine, cum ar fi Granny Smith sau Fuji)
  • Apa
  • Optional: Scortisoara, nucsoara sau extract de vanilie pentru un gust suplimentar

Instructiuni:

Pregatiti merele:

  • Incepeti prin spalarea merelor in mod corespunzator.
  • Decojiti merele daca preferati un compot mai cremos sau lasati coaja pentru a adauga mai multa fibra.
  • Curatati merele de cotor si taiati-le in bucati egale. Acest lucru asigura o gatire uniforma.

Gatiti merele:

  • Puneti feliile de mere intr-un vas mare.
  • Adaugati suficienta apa pentru a acoperi fundul vasului (aproximativ jumatate de inch). Acest lucru impiedica lipirea merelor si ii ajuta sa se gateasca fara a avea nevoie de zahar adaugat.
  • Daca doriti, adaugati un baton de scortisoara, o ploaie de nucsoara sau cateva picaturi de extract de vanilie. Aceste arome naturale completeaza frumos gustul merelor fara a le acoperi dulceata naturala.

Gatiti la foc mic:

  • Puneti apa la fiert la foc mic si acoperiti vasul.
  • Lasati merele sa fiarba timp de aproximativ 20-30 de minute sau pana cand devin moi si formeaza o consistenta groasa si sosita. Amestecati din cand in cand pentru a va asigura ca nu se lipesc de vas.

Raciti si depozitati:

  • Dupa ce merele sunt gatite dupa preferinta dumneavoastra, indepartati vasul de pe foc.
  • Daca ati folosit un baton de scortisoara, scoateti-l inainte de a depozita compotul.
  • Lasati compotul sa se raceasca complet inainte de a-l transfera in recipiente etanse.

Conservati:

  • Puteti depozita compotul de mere in frigider timp de pana la doua saptamani.
  • Pentru conservarea pe termen mai lung, puneti compotul in pungi sau recipiente sigilate si congelati-l. Depozitat corespunzator, compotul poate rezista cateva luni in congelator.

Sugestii pentru servire:

Bucurati-va de compotul de mere ca topping pentru terci de ovaz, iaurt sau clatite. Functioneaza de asemenea minunat ca ingredient pentru prajituri sau doar ca desert sanatos in sine.