Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Astăzi vă vom împărtăși secretul preparării unor delicioase sarmale de post, învelite în foi de varză murată. Acest fel de mâncare tradițional poate fi savurat și în perioadele de post, fiind la fel de gustos și sățios ca varianta cu carne. Iată cum le puteți pregăti:

Ingrediente Necesare:

  • 1 varză murată mare
  • 450 g de ciuperci champignon, tocate mărunt
  • 1 morcov mare, ras fin
  • 1 felie mică de țelină, rasă fin
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 130 g orez
  • 300 ml suc de roșii
  • 3 linguri pastă de roșii
  • 1-3 frunze de dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat mărunt
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • Boabe de piper
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 1 praf oregano
  • 2-3 linguri ulei
  • Apă fierbinte

Mod de Preparare:

Prepararea Umpluturii:

Într-o tigaie, căliți ceapa în ulei până devine translucidă. Adăugați jumătate din cantitatea de morcov ras și continuați să căliți pentru încă un minut. Adăugați ciupercile tocate și gătiți până se înmoaie.

Apoi, adăugați orezul spălat și scurs, cimbru, sare, piper și pătrunjelul tocat. Amestecați bine și lăsați pe foc pentru încă 1-2 minute.

Formarea Sarmalelor:

Luați o frunză de varză și așezați aproximativ o lingură din amestecul de ciuperci și orez pe lățimea frunzei, lăsând 2 cm liberi la capete.

Rulați sarmaua și introduceți capătul îngust în interior pentru a evita desfacerea în timpul fierberii.

Aranjarea în Oală:

Tăiați câteva frunze de varză julien și așezați-le pe fundul oalei, împreună cu restul de morcov ras și țelină. Amestecați sucul cu pasta de roșii și turnați o treime din cantitate peste stratul de varză.

Așezați sarmalele în oală, adăugând între ele crenguțele de cimbru și presărând cu oregano.

Fierberea Sarmalelor:

După ce toate sarmalele sunt așezate, turnați restul de suc de roșii, adăugați un alt strat de varză julien și boabele de piper. Completați cu ulei și apă fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Fierbeți la foc mediu-mic cu capacul pus timp de 30 de minute, adăugând apă dacă este necesar.

Coacerea în Cuptor:

După ce sarmalele au fiert, transferați oala în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coaceți pentru 45-50 de minute.

Sarmalele de post sunt gata de servit când sunt bine pătrunse și aroma lor îmbietoare umple bucătăria. Acestea se servesc calde, fiind un adevărat deliciu pentru toți iubitorii de mâncăruri tradiționale românești. Poftă bună!