Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

In aceasta dimineata a aparut o stire cum ca, unul din cei mai importanți muziceni ai generației sale, și cel care avea să inițieze fenomenlul Phoenix, s-ar fi stins din viață în această noapte. Dar, conform declaratiilor membrilor din trupă:

„Nicu Covaci este intr-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace„, cu toate că se află internat la ATI.

În cursul acestei nopți, după o perioadă în care s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate, și o intervenție chirurgicală la nivelul creierului, „

Nicu Covaci a plecat să caute un nou drum al renașterii păsării Phoenix.”, scriau Viorel Ploeșteanu și Zoltan Butuc pe Facebook. Marele Nicu Covaci s-ar fi stins din viață la vârsta de 77 de ani.

Dar, conform colegilor de trupă, se pare că în realitate, artistul s-ar afla internat pe secția ATI de la Spitalul Județean Timișoara, dar

„Este într-o stare stabilă, așa cum o știm de o vreme încoace”.

„Buna dimineata! Va rugam, acum o vreme, sa considerati informatiile oficiale, postate cu mare grija pe aceasta pagina! Adresam si acum aceeasi rugaminte!Nicu Covaci este intr-o stare stabila, asa cum o stim de o vreme incoace. Sunt oameni care il iubesc si respecta si nu merita sa traverseze stari si emotii generate de cativa in nevoie de atentie.

Asadar, readresam invitatia de a lua informatiile corecte de pe aceasta pagina! Multumim! Phoenix”, scriu cei de la Phoenix Tanssulvania.

Fenomenul Phoenix și idolul unei generații

Născut la Timișoara, în 1947, Nicu Covaci venea dintr-o familie de de oameni săraci, cu o mamă croitorească din Basarabia și tată bănățean, devenit deținut politic și dus la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde a stat până când Nicu Covaci împlinea 11 ani.

Având atracție către muzică, avea să fie dus la crusurile de pian și acordeon în orașul natal, unde avea să-și termine și studiile primare și liceale de arte plastice. Ca student avea să termine Institutul de Arte Plastice din Timișoara.

Este momentul în care încep primele încercări muzicale mai serioase, și astfel va lua naștere ceea ce azi știm ca fiind trupa Phoenix

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix s-a simțit rău în ultima perioadă, acesta plângându-se că amețește, că nu mai poate sta în picioare, că-i amorțește fața și că îi este afectată vederea.

În urmă cu un an, pe 29 martie, Nicu Covaci ar fi trebuit să susțină un concert într-un club din Arad, însă i s-a făcut rău în timp ce dădea autografe la cinematograful Arta, după filmul „Phoenix: Povestea”. Chitaristul a ajuns la spital, unde i s-au făcut mai multe analize. 

Artistul locuiește de 47 de ani în Occident, majoritatea timpului în Germania, însă acum are reședința în Spania. El a luat însă decizia să se lase pe mâinile medicilor din România. A venit la Timișoara și a făcut investigațiile la la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timiș.

Diagnostic alarmant

Diagnosticul pus de medici a fost „proces expansiv intracranian”, operația fiind o urgență. Intervenția chirurgicală, condusă de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Pleș, a durat aproximativ șase ore, în timpul ei fiind extirpată o tumoră de pe creier. Mostre din formațiune au fost trimise la laborator, pentru a vedea dacă aceasta este de natură malignă sau benignă, analizele fiind în curs.

Operaţia a decurs bine, iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună, au anunțat imediat medicii. Tip puternic, cu o voință de fier, Covaci își revine aproape miraculos.

„Operația a decurs bine, și-a revenit foarte bine, iar în acest moment este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat din spital. Ne bucurăm că a trecut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistică, echipa de medicină internă, echipa operatorie coordonată de profesorul doctor Pleș. Sperăm ca în continuare evoluția să fie una bună, pentru că a fost o operație deloc simplă”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timiș.  

Apropiații artistului au cerut discreție din partea fanilor și a presei, singurele informații oficiale fiind transmise pe pagina de Facebook al lui Nicu Covaci, abia după operație.

„Salutare tuturor! Din rațiuni obiective și pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informații despre situația actuală. Nicu a trecut cu succes (încă) un obstacol major! A suferit o intervenție chirurgicală delicatā, încheiată cu bine! Prezentăm mulțumiri echipei medicale și tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante! Lui îi urăm un sincer: Hai, înapoi pe scenă!”, au transmis, după operație, membrii formației Phoenix.