Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

În cursul acestei nopți, după o perioadă în care s-a lptat cu mai multe probleme de sănătate, și o intervenție chirurgicală la nivelul creierului, „Nicu Covaci a plecat să caute un nou drum al renașterii păsării Phoenix.”, anunță Viorel Ploeșteanu pe pagina sa de Facebook. Marele Nicu Covaci s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani:

„Oamenii mor. Legendele niciodată. O veste tristă, venită din România, ne spune că Nicu Covaci a plecat să caute un nou drum al renașterii păsării Phoenix.

Vei fi mereu cu noi prin muzica ta și prin amintirile noastre. Te vom iubi și dincolo, mereu!”, scrie Viorel Ploeșteanu.

Boala de care sufere Nicu Covaci

Nicu Covaci, în vârstă de 76 de ani, a fost operat pe creier, vineri, 22 martie, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Intervenția chirurgicală a fost o reușit, iar marele artist începe să-și revină.SURSA FOTO Nicu Covaci/Facebook

SURSA FOTO Nicu Covaci/Facebook

Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix s-a simțit rău în ultima perioadă, acesta plângându-se că amețește, că nu mai poate sta în picioare, că-i amorțește fața și că îi este afectată vederea.

În urmă cu un an, pe 29 martie, Nicu Covaci ar fi trebuit să susțină un concert într-un club din Arad, însă i s-a făcut rău în timp ce dădea autografe la cinematograful Arta, după filmul „Phoenix: Povestea”. Chitaristul a ajuns la spital, unde i s-au făcut mai multe analize. 

Artistul locuiește de 47 de ani în Occident, majoritatea timpului în Germania, însă acum are reședința în Spania. El a luat însă decizia să se lase pe mâinile medicilor din România. A venit la Timișoara și a făcut investigațiile la la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timiș.

Diagnostic alarmant

Diagnosticul pus de medici a fost „proces expansiv intracranian”, operația fiind o urgență. Intervenția chirurgicală, condusă de echipa renumitului medic neurochirurg Horia Pleș, a durat aproximativ șase ore, în timpul ei fiind extirpată o tumoră de pe creier. Mostre din formațiune au fost trimise la laborator, pentru a vedea dacă aceasta este de natură malignă sau benignă, analizele fiind în curs.

Operaţia a decurs bine, iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună, au anunțat imediat medicii. Tip puternic, cu o voință de fier, Covaci își revine aproape miraculos.

„Operația a decurs bine, și-a revenit foarte bine, iar în acest moment este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat din spital. Ne bucurăm că a trecut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistică, echipa de medicină internă, echipa operatorie coordonată de profesorul doctor Pleș. Sperăm ca în continuare evoluția să fie una bună, pentru că a fost o operație deloc simplă”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timiș.  

Apropiații artistului au cerut discreție din partea fanilor și a presei, singurele informații oficiale fiind transmise pe pagina de Facebook al lui Nicu Covaci, abia după operație.

„Salutare tuturor! Din rațiuni obiective și pentru a proteja starea lui Nicu, nu am oferit informații despre situația actuală. Nicu a trecut cu succes (încă) un obstacol major! A suferit o intervenție chirurgicală delicatā, încheiată cu bine! Prezentăm mulțumiri echipei medicale și tuturor prietenilor ce-au fost aproape în aceste momente determinante! Lui îi urăm un sincer: Hai, înapoi pe scenă!”, au transmis, după operație, membrii formației Phoenix.

Mesaj pentru cei care l-au judecat

Cu toate că medicii de la Spitalul Județean Timiș nu au oferit date medicale despre pacient, neavând acordul scris al acestuia, medicul anestezist Dorel Săndesc, managerul unității medicale – un mare prieten al rockerilor – a ținut, totuși, să posteze un mesaj pe Facebook, începând cu vers din piesa trupei, „În umbra marelui urs”.

,,«M-ați judecat, condamnat. Dar cine sunteți voi?». Azi știm ca toate problemele pe care le avea Nicu erau cauzate de o boală și că de fapt a fost o minune, o minune de la Dumnezeu, că omul ăsta, în ciuda bolii, a fost în stare să continue, să facă evenimente, cântări, purtat de forța geniului sau… Azi e momentul ca toți cei care l-au judecat, condamnat și acuzat pe Nicu Covaci să își ceară iertare, de la el și de la Dumnezeu”, a scris Dorel Săndesc.

https://youtube.com/watch?v=gjf7Fu5SQic%3F

Adio de la Moni Bordeianu

Iubitorii trupei Phoenix au mai primit o veste tristă la începutul acestui an. În 10 februarie, Moni Bordeianu, primul solist al formației, a murit la vârsta de 75 de ani. Anunțul a fost făcut de Nicu Covaci. Moni Bordianu avea probleme de sănătate, suferea de diabet și în trecut i-a fost amputat un picior.

A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul… Îți mulțumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!”, a scris Nicu Covaci pe Facebook.