Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente:

1 kg ciuperci
inlocuitor de oua (fulgi de ovăz sau 2 linguri de amidon de porumb sau 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva)
2 cepe medii
4-5 linguri pesmet
4-5 linguri ulei de floarea-soarelui
foarte putina sare
putin piper negru macinat

Mod de preparare:

Spala ciupercile, taie-le marunt, apoi pune-le la fier cu putina sare. Strecoara-le cand sunt gata.

Amesteca-le dupa aceea cu 2 linguri de pesmet, sare, piper, ceapa tocata marunt si inlocuitorul de oua (sau ouale clasice – depinde ce preferi).

Modeleaza din compozitie parjoalele, trece-le prin pesmetul ramas si prajeste-le in ulei incins, pe ambele parti. Sunt gata cand in aproximativ 10 minute.

Vezi si:

Cum să faci sarmale de post delicioase – Cel mai important ingredient pentru legare

Cum să faci sarmale de post

Sarmalele de post nu sunt greu de făcut. Ai nevoie de legume precum ciuperci, ceapă, ardei gras, morcov, puțin ulei, orez și multe condimente. Poți încerca, de asemenea, variantele cu linte, quinoa, năut sau fasole, pentru a le face puțin mai consistente.

Un secret pentru sarmalele de post delicioase este ceapa, care adaugă o aromă aparte. Ceapa călită cu boia dulce sau iute este ingredientul secret din orice mâncare. De asemenea, poți să călești și orezul până devine translucent.

Un alt secret constă în utilizarea frunzelor de viță tinere. Desigur, poți folosi și foi de varză murată, dar cele mai bune sarmale sunt cele în foi de viță, care se potrivesc perfect cu ingredientele de post precum orezul, ciupercile și legumele.

Pentru un gust deosebit, poți adăuga bulion sau suc de roșii de casă și poți găti sarmalele în vase de ceramică. Lasă-le să fiarbă pe aragaz, apoi termină-le în cuptor pentru un gust desăvârșit și o viță de vie care se rupe ușor.

Nu uita să adaugi suficientă apă pentru a fierbe sarmalele și a le face fragede. Servește-le alături de o mămăliguță fierbinte. Sarmalele de post sunt printre cele mai celebre preparate de post și le poți pregăti într-o cantitate mai mare, pe care le poți congela pentru a le decongela și consuma rapid.

Ingredientul care leagă sarmalele de post

Ingredientul cheie care leagă sarmalele de post este orezul. Datorită amidonului pe care îl conține, orezul aduce laolaltă ceapa călită, ciupercile și celelalte legume.

Pentru a obține sarmale de post delicioase, urmează această rețetă simplă:

  • 1 varză murată sau foi de viță
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 150 ml suc de roșii de casă
  • Cimbru
  • Piper
  • Sare
  • Boia dulce

Curăță și spală morcovii și ceapa și taie-le mărunt. Încinge uleiul și călește legumele la foc mediu. Adaugă ciupercile tocate fin și condimentele: boiaua, piperul măcinat și sarea.

După câteva minute, adaugă orezul și lasă-l să se calească puțin până se leagă totul. Lasă umplutura să se răcească în timp ce pregătești frunzele de viță sau foi de varză murată.

Într-o oală, adaugă cotoare de varză murată sau foi de viță, apoi puțin ulei, boabe de piper, crenguțe de cimbru și primul strat de sarmale învăluite. La sfârșit, adaugă sucul de roșii și apă, cimbru și boabe de piper, apoi acoperă oala cu un capac și pune-o la cuptor la 180 de grade.

Asigură-te că întotdeauna ai suficientă apă în oală. Când sarmalele sunt bine pătrunse, servește-le alături de mămăliguță și ardei iute.

Acum poți găti sarmale delicioase și sănătoase de po