Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Dacă aveți poftă de ceva dulce și tradițional, atunci trebuie să încercați plăcintele bucovinene Poale-n brâu. Delicioasele brânzoiace vor fi cu siguranță pe placul dumneavoastră, indiferent de colțul lumii în care vă aflați.

Ingrediente pentru plăcintele Poale-n brâu

Pentru aluat:

  • 550 g de făină
  • 300 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 60 g de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 10 g de drojdie
  • coaja de la o lămâie

Pentru umplutură:

  • 500 g de brânză de vaci
  • 70 g de zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 1 fiolă de esență de rom sau vanilie
  • 2 ouă
  • aproximativ 2 linguri de gris
  • 150 g de stafide

Pentru uns:

  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare

În câteva cuvinte, învățați să preparați plăcinte Poale-n brâu delicioase, cu multă brânză și un aluat dospit minunat.

Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius și ungeți o tavă mare cu ulei.

Dizolvați drojdia în apă călduță și amestecați-o cu 2 linguri de zahăr. Lăsați amestecul să se dizolve timp de 10 minute.

Într-un alt vas, amestecați laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr și aromele (zahăr vanilat și esența de rom sau vanilie). Adăugați un praf de sare și drojdia dizolvată. Apoi, treptat, adăugați făina și frământați bine aluatul până devine puțin poros.

Ungeți un vas mare cu ulei și puneți bila de aluat acoperită cu un strat de ulei și o cârpă. Lăsați aluatul să dospească până se dublează în volum.

Pregătiți umplutura de brânză, adăugând grișul la final. Cantitatea de griș poate fi ajustată în funcție de cât de densă doriți să fie crema.

Întindeți bila de aluat dospit cu ajutorul unui făcăleț și tăiați-l în pătrate. Umpleți fiecare pătrat cu cremă de brânză și împăturiți colțurile, apăsând deasupra pentru a forma un fel de plic.

Amestecați ouăle cu lapte pentru a le unge și aplicați-le pe plăcintele cu ajutorul unei pensule de gătit.

Dați plăcintele la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce sunt gata, le puteți unge cu un amestec de apă și zahăr, sau le puteți presăra cu zahăr pudră.

Acum aveți rețeta perfectă pentru a pregăti plăcinte Poale-n brâu, o delicioasă specialitate bucățărească din Bucovina. Savurați-le alături de familie și prieteni, și bucurați-vă de aroma și gustul autentic al acestei delicatese tradiționale.