Lista de ingrediente:

Branza de vaci – 700 grame
Smântână – 200 grame
zahăr vanilat – 8 grame
Mierde de albine – 50 grame
Zahăr – 150-180 grame
Stafide – 50 grame
făină de grâu – 1-2 linguri
coaja de la jumatate de lamaie
1 ligurita de sare

Cum se prepara:

1. Amesteca branza de vaci cu smantana, grisul, zaharul vanilat, coaja si sarea. Se adauga galbenusurile separate de albusuri. Mixați ingredientele cu un blender până la omogenizare.

2. Clătiți și uscați stafidele, apoi amestecați-le cu făină și turnați în compozitia de branza. Se amestecă și se lasă 15 minute pentru ca stafidele să se umfle.

3. Bate albusurile spuma, adaugand zaharul putin cate putin. Ar trebui să obțineți o spumă pufoasă și stabilă. Se adauga ușor în compozitie.

4. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt, ungeți părțile laterale cu unt. Dacă folosiți o tava obișnuită, stropiți-o cu gris sau făină. Întindeți compozitia in tava.

5. Coaceți prajitura cu branza într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade timp de 60-70 de minute. Cand este gata, lăsați tava să se răcească complet în cuptor cu ușa întredeschisă.

Nota: În timpul in care se coace, prajitura va crește cu 2 cm.
La final presaram puțin zahăr pudră și, bineînțeles, smântână la final.

sursa: https://sovkusom.ru/recept/tvorozhnaya-zapekanka-s-izyumom/?fbclid=IwAR1JoCMBfTEPmKGfUbu4Tn3XYnA_f3_-gSEkZbz8ZI0xaDdzvooO8R2yQAs