Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

– 1 plic de praf de copt
– 4 oua medii
– 2 cani de faina
– 1 cana de zahar
– 1 cana de iaurt
-9 linguri de ulei

Pentru umplutura:

-1 kilogram de mere
-3 linguri de ulei
-1 cana de zahar (aici depinde de gustul fiecaruia)
-3 linguri de gris
-1 lingurita de scortisoara (optional)

Extra:

O tava 25×35

Cum se prepara:

Pentru inceput pornim cuptorul, il setam la 190 de grade si lasam sa se incalzeasca.


Apoi intr-un bol, adaugam ouale si zaharul si batem pana cand se topeste zaharul.


Dupa ce s-a topit zaharul, turnam uleiul si faina, urmate de faina si praful de copt.


Amestecul obtinut, il impartim in 2 parti egale.

Prima parte o turnam in tava, o bagam in cuptor si lasam sa se coaca timp de aproximativ 10 minute.


In acest timp dam merele prin razatoare, dupa care le ccalim impreuna cu zaharul.


Dupa ce s-au calit, adaugam grisul si scortisoara (optional).

Scoatem tava din cuptor, turnam umplutura, nivelam si turnam a 2-a parte de aluat.


Bagam din nou la cuptor si lasam sa se coaca bine.
La final o presaram cu zahar pudra, o lasam sa se raceasca, o portionam si putem servi.

Pofta buna sa aveti!