Rețeta lui Teo Trandafir de Pască fără aluat

Dacă vrei o variantă rapidă, dar incredibil de gustoasă a celebrei Păști tradiționale, Teo Trandafir îți oferă o rețetă genială: Pască fără aluat. Este cremoasă, aromată și perfect echilibrată, iar vestea bună este că se prepară foarte simplu, fără frământat, fără dospit, fără stres!

“Am descoperit rețeta asta într-o perioadă în care aveam nevoie de gustul copilăriei, dar nu și de efortul uriaș din bucătărie. A ieșit perfectă. De atunci, e nelipsită de Paște!” – Teo Trandafir


Rețetă de Pască fără aluat

Ingrediente:

500 g brânză de vaci bine scursă (ideal cât mai grasă și fină)

200 g smântână fermentată (20% grăsime)

5 ouă

150 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

->

100 g stafide aurii (hidratate în rom sau apă caldă)

Coaja rasă de la 1 lămâie

50 g griș

1 lingură făină

1 praf de sare

Esență de vanilie și/sau rom – după gust

Unt pentru uns forma

1 lingură pesmet (pentru tapetat)

Mod de preparare:

Preîncălzirea cuptorului
Pornește cuptorul la 170°C. Unge o formă rotundă cu unt și tapeteaz-o cu pesmet.

Prepararea compoziției
Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu smântâna. Adaugă ouăle, zahărul, zahărul vanilat, esențele și coaja de lămâie. Omogenizează bine.

Incorporează ingredientele uscate
Adaugă grișul, făina, sarea și stafidele scurse. Amestecă ușor cu o spatulă până la omogenizare.

Turnarea în formă și coacerea
Toarnă compoziția în forma pregătită. Nivelează și dă la cuptor pentru aproximativ 50-60 de minute. Este gata când capătă o crustă ușor rumenă și mijlocul nu mai este lichid.

Răcirea
Lasă pasca să se răcească complet în formă, apoi scoate-o și păstreaz-o la rece cel puțin 2 ore înainte de servire.


Sfaturi de la Teo:

✅ Poți înlocui stafidele cu merișoare sau ciocolată
✅ Pentru un aspect deosebit, presară zahăr pudră deasupra la servire
✅ E perfectă și pentru cei care țin dietă fără gluten (folosește griș fără gluten și omit făina)

“Dacă vrei un desert de Paște care să îți aducă zâmbetul pe buze fără efort, încearcă această rețetă. E iubire la prima linguriță!”