Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!


Rețetă Ușoară și Sățioasă de Cartofi inabusiticu Cimbru și Usturoi:

Ingrediente:

  • 6-8 cartofi medii, curățați și tăiați în felii subțiri
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 cană de supă de legume sau apă
  • 1 lingură de cimbru proaspăt sau 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru decorare (opțional)

Mod de Preparare:

Pregătirea Cartofilor:

  • Curățați și tăiați cartofii în felii subțiri. Spălați-i bine și lăsați-i să se scurgă.

Călirea Usturoiului:

  • Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie largă la foc mediu. Adăugați usturoiul mărunțit și căliți-l până devine aromat, evitând să-l ardeți.

Adăugarea Cartofilor:

  • Introduceți feliile de cartofi în tigaie, amestecând pentru a se îmbiba de usturoi și ulei. Lăsați-le să se călească 3-4 minute, amestecând ocazional.

Adăugarea Lichidului:

  • Turnați supa de legume sau apa peste cartofi. Acoperiți cu un capac și fierbeți la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Condimentarea cu Cimbru:

  • Incorporați cimbrul, fie proaspăt, fie uscat, și condimentați cu sare și piper după gust. Continuați fierberea la foc mic pentru încă 5-7 minute, până când cartofii sunt bine pătrunși de arome.

Servirea:

  • Așezați cartofii etuvați într-un vas de servit și, dacă doriți, presărați cu pătrunjel proaspăt. Serviți-i fierbinți, fie ca garnitură, fie ca fel principal.

Această rețetă de cartofi etuvați cu cimbru și usturoi este aromată și ușor de preparat, perfectă ca garnitură sau ca fel principal într-o masă vegetariană.