Mămăligă umplută, o rețetă de neuitat – Încântare culinară tradițională

Mămăliga umplută este o adevărată delicatesă și un motiv de bucurie la fiecare masă. Această rețetă impresionează de fiecare dată, fiind atât de apreciată încât de obicei fac câte două porții.

Am încercat pentru prima oară mămăliga umplută și am fost fascinați de rezultat. Este o rețetă nemaipomenită și unică în gust. Vă invit să o încercați și vă garantez că veți dori să o faceți din nou și din nou.

Ingrediente necesare pentru prima rețetă

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a pregăti această delicioasă mămăligă umplută:

  • 2 cești (de 200 ml) făină de porumb
  • 1 ceașcă semolnă
  • 50 ml ulei
  • ½ praf de copt
  • puțin drojdie (½ linguriță)
  • aproximativ 300 g brânză moale
  • 200 g gât de porc afumat, ușor prăjit (sau șuncă)
  • 3 ouă
  • apă carbogazoasă (puțină, aproximativ 50-100 ml)
  • 1 legătură de mangold fiert, sare

Ingrediente necesare pentru a doua rețetă

Alternativ, puteți încerca următoarea variantă cu o ușoară modificare în ingredientele folosite:

  • 1 iaurt (200 g)
  • 10 g drojdie
  • ½ praf de copt
  • 200 g brânză tare
  • 2 ouă
  • 2 cești (de 200 ml) făină de porumb
  • 1 ceașcă semolnă
  • 50-100 ml ulei
  • 1 linguriță sare sau după gust
  • puțină apă carbogazoasă pentru a frământa (aproximativ 100 ml)

Mod de preparare

Descoperiți cum să transformați aceste ingrediente simple într-o mămăligă umplută excepțională:

Începeți prin fierberea mangoldului, care apoi se va toca și săra ușor. Într-un bol, combinați făina de porumb cu semolna și adăugați puțină sare. Amestecați ouăle bătute și 100 g de brânză sfărâmată.

->

Peste compoziția de mai sus, turnați uleiul, adăugați drojdia și praful de copt. Treptat, adăugați apa carbogazoasă, amestecând continuu până obțineți un aluat asemănător celui pentru clătite, puțin mai dens.

Înglobați restul de brânză și mangoldul. Prăjiți ușor gâtul de porc pe ambele părți.

Apoi, într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt, turnați o treime din amestecul de ouă și făină, uniformizând suprafața. Așezați felii de gât de porc și turnați încă o treime din aluat peste acestea.

Presărați din nou mangoldul cu brânză, netezind suprafața. Ultima parte din aluat se toarnă deasupra și se uniformizează. Presărați semințe de susan sau condimente preferate și coaceți la 200 de grade timp de 30-40 de minute.

Pentru mai multe detalii despre preparare, puteți viziona video-ul anexat:

O variantă moale ca sufletul: Mămăliga cu brânză

Dacă vă doriți o mămăligă mai cremoasă, încercați această rețetă cu brânză, perfectă și atât de delicioasă că toată lumea vă va cere încă o porție și rețeta:

Într-un bol, adăugați două cești de făină de porumb și o ceașcă de semolnă. Amestecați cu grijă. Incluzați două ouă și un iaurt, dând un gust deosebit preparatului.

Condimentați cu sare după gust, adăugați praful de copt și drojdia ușor dizolvată în puțină apă, o jumătate de ceașcă de ulei și brânza sfărâmată.

Totul se amestecă cu atenție și se adaugă apă carbogazoasă până când amestecul devine mai gros decât cel pentru clătite. Brânza, nelipsită în această rețetă, nu trebuie să fie complet topită; bucăți mai mari sunt bine-venite și vor adăuga o textură plăcută după coacere.

Acesta este momentul să începeți să pregătiți și să coaceți mămăliga. De îndată ce o veți gusta, veți dori să repetați această rețetă des. Este ideală pentru mese de familie sau pentru ocazii speciale, servind ca o alternativă gustoasă la mâncăruri mai clasice.

Vă așteptăm cu drag în secțiunea de comentarii pentru a afla cum v-a ieșit rețeta și ce improvizații ați adus. Ne bucurăm să aflăm experiențele voastre!