Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.


Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Ingrediente

  • făină de grâu -260 grame
  • Ou – 1 bucate
  • Lapte – 130 ml
  • Unt – 55 g
  • Drojdie – 15 g
  • Zahăr – 25 g
  • zahăr vanilat – 5 g
  • Sare – 1 masura
  • Ulei de floarea soarelui – 10 ml

Cum se prepara:

    1. Topiți untul pe baie de aburi și lăsați să se răcească puțin.ulei pe foc
 
 

2. Încălziți laptele pana la 35 de grade.

3. Se adauga drojdia într-un bol, se adaugă zahărul normal și vanilat.

 

4. Se toarnă laptele si se amestecă cu un tel.adaugand lapte

 

5.Adăugați 40 grame de unt topit, sarea, oul si amestecati totul din nou pana se omogenizeaza.

6. Cerne treptat faina peste aluat in timp ce il amesteci cu un tel in aceeasi directie.

7. Când aluatul se îngroașă suficient, frământați aluatul cu mâna sau folosind un robot de bucătărie.framantarea aluatului

 
 

8. Adăugați treptat făina rămasă, frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute. Va fi lipicios, dar așa ar trebui să fie. Nu trebuie sa mariti cantitatea de faina, in final aluatul va deveni elastic si nu se va mai lipi de maini.

9. Se toarnă ulei de floarea soarelui, se framanta din nou.

                 
10. Transferați aluatul într-un bol uns cu ulei de floarea soarelui, acoperiți cu un prosop . Se lasa la dospit 1 ora la loc caldut.
 

11. După acest timp, volumul va crește de 2,5 ori.aluat de drojdie gata preparat

 

12. Ungeți aluatul cu restul de unt topit. Apoi întindeți umplutura, formați o plăcintă sau orice alte produse de patiserie.